Понеделник, 29 Апр 2024
    
Поморие

С проект на стойност 400 хил. лв. благоустрояват района около бунгалата в Поморие

  08.04.2024 11:09  
С проект на стойност 400 хил. лв. благоустрояват района около бунгалата в Поморие

Моника ИЛИЕВА

 

Благоустрояване на стойност 400 хил. лв. се извършва в района на бунгалата в Поморие. Проектът, който се изпълнява към момента, е по линия на Местна инициатива група (МИГ) – Поморие, обясни кметът на общината Иван Алексиев и допълни, че дейностите ще приключат до средата на месец май.

Със средствата се изграждат улично осветление – соларно, без прокопаване за кабели, и тротоар. Стълбовете са монтирани от страната на станциите и ще осветяват новоизграждащата се тротоарна площ и част от водите на езерото.

„Има много желаещи да почиват през лятото в този район, защото са по-близо до природата. Бягайки от лукса, от едната страна им е морето, а от другата – Поморийско солено езеро. Благоустрояваме покрай самите станции, хората отдавна искаха това“, обясни кметът на морския град.

„Черноморски фар“ припомня, че това е едно от малкото места по Черноморието с уникални природни дадености – пясъчна коса разделя морето от соленото езеро.

Мястото е предпочитано за кайтсърф, заради вятъра, който се появява там. Посещават го и привърженици на спа с лечебна кал, защото им дава възможност да правят процедури неограничено между тръстиките около езерото.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,