Понеделник, 29 Апр 2024
    
Общество

Важно за рибарите: Влиза в сила забраната за риболов

  15.04.2024 08:00  
Важно за рибарите: Влиза в сила забраната за риболов

От 15 април влиза в сила забраната за улов на риба и други водни организми. Забраната се налага с цел създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на пролетно-лятно размножаващите се риби.

Забраната се въвежда за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

През настоящата година със заповед на министър Кирил Вътев се забранява риболовът на карагьоз от първи до 31 май включително в българския участък на река Дунав и на попчета от 15 април до 15 май включително във водите на Черно море.

Забраната за риболов на калкан е от 15.04.2024 г. до 15.06.2024 г. включително. По отношение на калкана в този период се забраняват освен всякаква риболовна дейност и трансбордиране, задържане на борда, разтоварване и първа продажба.

За всички останали пролетно-лятно размножаващи се риби забраните за риболов са в зависимост от надморската височина на водните обекти.

Със заповедта се удължава забраната за улов на бяла риба, щука и распер в българския участък на река Дунав до 31 май включително с цел опазване на популацията на пролетно-лятно размножаващите се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби в реката.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,