Сряда, 01 Май 2024
    
Камено

Възобновена е дейността на Районното управление в Камено

  18.04.2024 14:40  
Възобновена е дейността на Районното управление в Камено

Това се случва със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, след предложение на директора на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението бе преобразуваното в полицейски участък. С възстановяването на Районно управление – Камено се удовлетворява желанието на местното население, обезпечаването на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района да се осъществяват от полицейска структура в пълен обем, а не от полицейски участък.

“За мен е огромна чест да бъда днес тук сред вас, в деня в който официално връщаме на хората Районно управление-Камено. Удовлетворен съм, че успяхме отново да възстановим дейността на РПУ-Камено. Районното полицейско управление в Камено е самостоятелна структурна единица на МВР от преди 15 години. В общината живеят 14 хиляди жители, а за мен като кмет тяхната сигурност е от особена важност. Това е пътят, с обединени усилия полицията и общината да осигурят спокойствието и да гарантират сигурността на гражданите. Към днешна дата битовата престъпност е сведена до минимум, благодарение на усилията на служителите на РПУ-то“, коментира кметът на Камено Жельо Вардунски.

Не на последно място възстановяваме чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на гражданите. Той изказа благодарност към директора на Областна дирекция на МВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. Вардунски не скри очакванията си, че с професионализъм и упорит труд служителите ще се стремят към превенция на битовата престъпност.

Кметът припомни, че през юни 2022 г., по неясни критерии и още по-неясни математически формули, са закрити полицейски управления, групи за охрана на държавната граница, както и районни управления, сред които и това в Камено.

„Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, работата на РПУ-Камено е възстановена в пълен обем. Общ наш приоритет и отговорност е да гарантираме сигурността и спокойствието на жителите и гостите на територията на общината. Темата е от фундаментално значение за съвместната ни работа, за обществото и за нас като граждани. Поради тази причина съм сигурен, че новият началник на РПУ-Камено - главен инспектор Михаил Георгиев ще се справи с тази цел. От него очаквам да спазва и продължи приоритетите, които сме си поставили в Областната дирекция, а именно: намаляване на пътния травматизъм, превенция на битовата престъпност, борбата с нелегалната миграция“, подчерта главен комисар Емил Павлов.

За началник на управлението от днес е назначен главен инспектор Михаил Георгиев. Той е завършил висшето си образование през 1995 г. в Техническия университет „Ангел Кънчев“. В системата на МВР е постъпил през 1997 година.