Понеделник, 13 Май 2024
    
Спорт

Аксел Трухчев се завърна в „Нефтохимик 2010“

  28.04.2024 12:34  
Аксел Трухчев се завърна в „Нефтохимик 2010“

Трансфер. Французинът с български корени подписа договор за две години

 

Георги РУСИНОВ

 

Голяма трансферна новина идва от волейболния „Нефтохимик 2010“. Един от любимците на бургаската публика отново се завръща в морския град като играч на клуба. След една година далеч, Аксел Трухчев пак ще облече червената фланелка, съобщиха в социалните мрежи от „Нефтохимик 2010“.

„Посрещачът, който след броени дни – на 29 април, ще навърши 29 години, подписа с клуба ни за две години. Французинът с български корени, който при паметния триумф през май 2023 г. над “Хебър“ взе две награди – за MVP на финалите и „Играч на публиката“, облича отново нашия екип със съдействието на един от рекламодателите ни. Собственикът на верига магазини Павел Бошнаков поема финансовата страна по трансфера на Трухчев“, пишат в съобщението от клуба.

Трухчев стана шампион с „Нефтохимик 2010“ миналия сезон и бе един от основните „виновници“ за триумфа. Той идва обратно в Бургас от ПАОК (Солун), а сезона започна в Италия с фланелката на „Верона“. С „орлите“ от втория по големина град в Гърция Трухчев взе Суперкупата на страната и бе обявен за MVP в двубоя за трофея.

С „Добре дошъл у дома, Аксел“, ръководството приветства звездата, с която ще се надяват да постигнат нови успехи.

Този сезон „Нефтохимик 2010“ бе близо до титлата, но отпадна в полуфиналите от столичния „Левски“. Другият бургаски клуб – „Дея спорт“, също отстъпи на софийски гранд преди финала – ЦСКА.

Преди дни от ръководството на „Нефтохимик 2010“ обявиха официално, че ще продължат да разчитат на Мартин Стоев като старши треньор и през новия сезон. Той пое клуба на 21 януари тази година, след раздялата с Атанас Петров, с когото отборът стана шампион през 2023-а.

Стоев е един от най-успешните ни треньори в България. Той спечели бронзови медали с националния отбор на България за мъже от Световното първенство през 2006 г. и Световната купа през 2007 г., а така също има пето място на олимпийските игри в Пекин за 2008 г. Шампион е на България с „Левски“ и на Румъния с „Томис“ (Констанца). С юношеските национални отбори на България от набор 2003 Мартин е спечелил 8 медала от 9 участия в значими първенства, включително сребро от Световното първенство до 19 г. през 2021 г. и сребро от Европейското първенство до 17 г. през 2019 г.