Неделя, 19 Май 2024
    
Поморие

Поморие празнува патронния си празник – „Св. Георги Победоносец“ закриля града с най-красивите залези

  06.05.2024 13:01  
Поморие празнува патронния си празник – „Св. Георги Победоносец“ закриля града с най-красивите залези

Надежда за чудо и изцеление събра десетки пред аязмото в манастир „Св. Георги Победоносец“

 

Моника ИЛИЕВА

 

Поморие празнува 6 май - празник на града и храмов на манастира "Свети Георги Победоносец". На богослужението присъстваха кметът Иван Алексиев и неговите заместници, председателят на ОбС - Поморие Адам Адамов и съветници, заместник областният управител Владимир Крумов, кандидати за народни представители, общественици, жители и гости на морския град.

Кметът Иван Алексиев поздрави събралите се на откритата сцената пред НЧ „Свтлина 1939“ – „Скъпи приятели и гости, Гергьовден е и Поморие празнува. Днес е патронният празник на нашия град. „Св. Георги Победоносец“ – закрилникът на любимия ни град. В този ден се събираме, за да се веселим, но и да си благодарим. Благодаря ви, че сме заедно и вървим напред, че заедно споделяме тревогите и радостите на нашия гад и се изправяме пред предизвикателствата на времето. Поморие е слънчев град, с най-хубавите изгреви и залези. И нека всеки нов ден да посрещаме с усмивка и вяра в доброто и да го изпращаме с удовлетворение. Скъпи съграждани, позволете ми да ви пожелая от сърце много здраве, щастие, успехи и нека „Св. Георги Победоносец“ бди над вас и семействата ви и ни дава сили заедно и с добри помисли, думи и дела да продължим развитието на нашия град. Честит празник Поморие! Честит празник, поморийци“.

Приветствие поднесе  игуменът на манастир „Св. Георги Победоносец“ отец Паладий . „Приветствам всички с Христос Воскресе! Използвам възможността да благодаря на кмета на Поморие затова, че никога не пропуска  църковни празници и винаги участва в тях. Благодаря на поморийци, че осигуряват живота ни в Поморие да е спокоен, слънчев, весел“, завърши празнично Паладий.

Поздравителен адрес прочете заместник-областният управител Владимир Крумов.

От вчера в манастир „Свети Георги“ текат богослужения, той е останал отворен през нощта за поклонници, които идват от цялата страна да се помолят пред чудотворната икона на Свети Георги и да преспят в манастира. Надежда за чудо и изцеление събра десетки пред аязмото в манастира видя репортер на „Черноморски фар“.

 

Манастир „Св. Георги Победоносец“ е единственият мъжки манастир по Черноморието.