Неделя, 19 Май 2024
    
Бургас Общество

Педагози от страната обменяха училищни практики с ОБУ „Васил Левски“ в Бургас

  07.05.2024 13:37  
Педагози от страната обменяха училищни практики с ОБУ „Васил Левски“ в Бургас

В периода 24-26 април 2024 г., ОбУ „Васил Левски“ бе домакин на дейностите по НП „Иновации в действие“.

Програмата  дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители от иновативни училища - партньори от цялата страна.

Основна цел е да се повиши качеството на образователния процес.

Гости бяха директори и педагогически специалисти от ОбУ „Св.св. Кирил и Методий“, с.Ръжена, обл.Ст.Загора, ОУ „Васил Левски“, с.Луличка, обл.Кърджали и ОУ „Елин Пелин“, с.Стражец, обл.Разград.

В рамките на посещението те имаха възможност да присъстват на няколко иновативни урока.

Първокласниците представиха знанията си по музика и фолклор чрез електронни игри, изпълниха заучена песен със съпровод на детски музикални инструменти, а под ръководството на кл. ръководител Н. Колева декорираха великденско яйце чрез нестандартна приложна техника. Урокът завърши с поздрав към присъстващите гости  – весел пролетен танц.

Учениците от III А клас поканиха всички гости на музикално пътешествие.

Потеглиха с весел влак и спираха на различни гари: "Слава с ноти", "Толерантност", "Доброта" и "Игри".

На всяка гара изпяха тематични песни от своя богат песенен репертоар и заредиха присъстващите с много емоции, настроение и доброта. Подариха на гостите незабравими мигове и ключ СОЛ, с който „отключват“ света.

Учениците от II А клас, с класен ръководител А. Мандажиева, представиха своя иновативен урок под  надслов „Музикална палитра“. Учениците представиха своя прочит за музикална палитра с изпълнения на песни, танци, драматизации, изработване на изделия от естествени материали.

Музикално сърфиране" бе темата на иновативния урок по музика в III В клас. Целта бе третокласниците да научат какво е общото между музиката и съвременните технологии.

По време на часа учениците затвърдиха знанията си за музикалните инструменти с помощта на Ozobot и  Beebot. Влязоха в ролята на композитори. Свириха и записаха своите музикални творения чрез приложения на дигитални устройства. Танцуваха и пяха и стигнаха до извода, че музика преди и сега, изсвирена и на класически и на електронно- дигитални инструменти, винаги носи емоции и предава послания. 

Предстоящите Великденски празници бяха повод за проведената ръкотворница, съвместно с родителите на учениците от III А клас и дамите от НЧ "Васил Левски". Запознаха се с традициите, обичаите и подготовката за празниците. Заедно - деца, родители и гости плетоха Гергьовденски венци, които окичиха на люлката.