Неделя, 19 Май 2024
    
Бургас

Тече непрекъсната обработка за кърлежи в Бургас

  07.05.2024 16:50  
Тече непрекъсната обработка за кърлежи в Бургас

 

Дона МИТЕВА

Майки в социалните мрежи се жалват, че има много кърлежи и в Бургас, докато в поредицата почивни дни в Дезинфекционната станция няма постъпили сигнали.

Единствено една дама  е писала за поляните, които се намират зад „Кауфланд“ в Меден рудник, но това наистина са поляни, а не част от парково пространство или градини. Там детето й е хванало три кърлежа. Въпреки това утре служителите от дезстанцията ще обработят пътеките, но това не е урбанизиран район.

„Няма как да обработваме целите поляни, но пътеките ще ги обработим“, обясни Нели Бойчева, заместник управител на Дезинфекционната станция. Тя е категорична, че обработката на тревните площи за кърлежи върви непрекъснато, дори по празниците са имали дежурен екип.

„Преди празниците обработихме всички паркове, защото логично се очакваше най-много хора да има там. От утре пускаме новия график за обработка като започваме от градините в ЦГЧ, наред с това детските площадки и  огражденията за разхождане на кучета. Следват „Възраждане“, „Лазур“, „Славейков“, „Зорница“, „Братя Миладинови“, „Меден рудник“  и след това отново парковете. Обработката против кърлежи не е спирала. Графикът, който сега пускаме започва от утре и продължава до 11.06. Като имаме един екип, който реагира на сигнали. Наред с това си обработваме дворовете на детските градини и училищата.

Освен това за комари минаха и първите въздушни ларвицидни обработки.“, обясни Бойчев.