Неделя, 19 Май 2024
    
Бургас

В УМБАЛ – Бургас ще се провеждат безплатни прегледи за разширени вени

  07.05.2024 17:21  
В УМБАЛ – Бургас ще се провеждат безплатни прегледи за разширени вени

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени. Кампанията е част от цялостната програма на Клиниката за превенция на съдовото здраве. Целта е да се предотвратят венозни заболявания и произтичащите от тях усложнения. Прегледите започват на 13 май и ще се провеждат до края на месеца с предварително записване на час на тел. +359 87 935 7681. Телефонът е активен между 10 и 12 ч. в делнични дни до изчерпване на часовете. Направление от личен лекар не е необходимо.

През пролетта и в началото на лятото се обострят оплакванията от тежест в краката и отоци, особено при страдащите от разширени вени. Към тях са насочени и прегледите. Могат да се запишат всички, които имат оплаквания от видими капиляри по кожата, тежест в краката, оток по подбедрици и/или глезени, повърхностно разширени вени, промени в цвета на кожата по краката, „сълзящи“ рани.

По време на прегледа всеки пациент ще получи информация за състоянието на венозната си система и преценка за нуждата от лечение.