Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:40Четвъртък

  23 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Д-р Иван Вълкадинов - медикът от Бургас, който взе всичките си изпити с шестици

  07-12-2019 0 584

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

  Постиженията в учебния процес на един бургазлия успяха да впечатлят цяла България. Иван Вълкадинов завърши висшето си образование в Медицинския университет във Варна, взимайки всичките си 50 изпита само с шестици. Заради уникалния си успех младежът получи наградата „Златен Хипократ“ на Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, с която малцина медици могат да се похвалят.

  Д-р Вълкадинов при получаването на наградата "Златен Хипократ"

  Освен това родният Бургас също отдаде дължимото на д-р Вълкадинов. Той получи първото в историята на града отличие „Абсолвент на годината“, което му бе връчена лично от кмета Димитър Николов.

  „За мен тези награди означават огромно признание, което показва, че усилията ми не са били напразни. Радвам се, че и родният ми град също уважава този мой успех. Много съм благодарен и щастлив. Това носи радост и на хората около мен, което още повече ме прави щастлив“, заяви бургазлията пред вестник „Черноморски фар“.

  Самият той още в 7-и клас решава, че ще се захване с медицината. Причината е, че майка му и човек, който е приятел на семейството им, работят като лекари и покрай тях той също се увлича по тази професия. След като завършва средното си образование в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас вече твърдо е убеден да следва медицина. Въпреки че е приет да учи „Химия и фармация“ в Англия, Иван избира да си остане в България.

  „Смятам, че най-доброто място за един българин да учи медицина е България. А и когато човек е на възраст 19-25 години се формира като личност и исках да изживея тези години в моята родина“, казва още отличникът.

  Започвайки обучението си в Медицинския университет във Варна той не си е поставил за цел да вземе всички изпити с „Отличен“, като сам признава, че това е щяло да му се стори доста немислимо. За всеки един от изпитите е сядал да учи с идеята, че ще бъде лекар и че иска да осигури възможно най-доброто лечение и диагностика на бъдещите си пациенти.

  „Чувствам се отговорен пред хората, които ще лекувам за в бъдеще. Затова и дадох всичко от себе си, за да мога максимално добре да изуча материята.

  Винаги целта ми е била да знам колкото мога повече, за да бъда по-добър впоследствие. В крайна сметка така станаха нещата, а и ми доставя удоволствие да чета. Доста е невероятно това, което постигнах, нямам обяснение как стана“, допълва медикът.

  Въпреки значимия си успех д-р Вълкадинов не е стоял само над учебниците, а и е излизал постоянно с приятели и познати, за да разпуска. Не крие, че по време на следването е изпитвал доста трудности, бил е на косъм да прекъсне, като причините не са били свързани с професията или образованието, а поради странични фактори. Но все пак направих всичко по силите си и успях да изкопча максимума, добавя той.

  В момента д-р Иван Вълкаданов не работи, но казва, че има голям интерес към него като работник, за което е много благодарен. Все още не е решил какво да прави за в бъдеще, но на този етап от живота си е категоричен, че иска да работи в България в сферата на медицината, което негово решение определено е светъл лъч на надежда в родното ни здравеопазване. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.