Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:03Понеделник

  27 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Как една учителка загуби работата си заради фалшив чат

  25-11-2019 0 5706

  Снимка:

  Той е от профил, направен на мое име и почти веднага изтрит, казва Ширин Реджеб пред НП

  Сигурно си спомняте за един местен летен скандал, след който учителката Ширин Реджеб подаде молба за напускане. През юни т.г. един сайт тиражира новината за чат, уронващ авторитета на преподавателката. Тя пък реши да не уронва имиджа на училището и се отказа от любимата професия и от училището, в което се е трудила в продължение на четири години.

  Скандалът се въртя три дни във фейсбук и затихна, но остави труднопоправими следи в живота на младата жена. Малко преди да напусне работа, загубила майка си, а от близо шест месеца се опитва да докаже, че въпросният чат е фалшив. Пред НП, г-жа Реджеб разказа, че в основата на неприятната за нея развръзка, стои една връзка на две 15-16-годишни деца, която родителите им не подкрепят. А самата тя е в родствени връзки с една от страните.

  "Чатът е от профил, направен на мое име и почти веднага изтрит. А мейлът, от който е изпратен, и после разпространяван в интернет пространството, е неоткриваем. Става дума за фалшив чат, без локация.", казва с горчивина Ширин Реджеб.

  След близо половин година, учителката е вече почти наясно какво точно се е случило. "Цялата тази история е резултат от една детска любов, която възрастните не толерираха, включително и аз. Фалшив чат, с моя снимка от реалния ми профил - това е направено. Категорично не е в стила ми да пиша подобни неща, и то на 16-годишния си племенник, с чийто семейство сме нон стоп заедно. Единствените чатове с роднините ми са по повод лични и календарни празници", казва още Ширин Реджеб.

  Сигналът за "уличаващия" учителката чат е подаден и до Прокуратурата. "При извършената проверка не са събрани достатъчно данни и Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство, като прекратява преписка с вх. №5452/2019 г.", е отговорът на институцията по повод сигнала.

  За Ширин, отношението й към връзката на тийнейджърите е причина за "шегата" Не им се сърди, защото, след случката, те най-много настоявали за връщането й в училище. Но е решена да се бори докрай, за да бъде премахнат материала от м. юни т.г. във въпросния сайт, заради който загуби и учениците, и спокойствието си. 

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.