Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:04Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Мистериозен бургазлия помага на деца в нужда много преди „Подари от сърце“

  14-12-2019 0 760

  Снимка: faragency.bg

  За втора година бургаската кампания ще зарадва малки и големи с подаръци за Коледа

  Кметът Димитър Николов отново ще влезе в ролята на Дядо Коледа

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Мистериозен бургазлия е благодетел на бургаските деца и хора в нужда още отпреди кампанията „Подари от сърце“. Това разкри пред „Черноморски фар“ Мая Казанджиева, директор в Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ към Община Бургас. Кампанията на общината се провежда за втора поредна година.

  „Имаме дарител, който традиционно се грижи за тези деца. Никога не иска да огласяваме името му. Той е физическо лице. Ние сме с най-дълбока благодарност към него, от години помага и се грижи за тези деца, още отпреди да започне кампанията“, поясни тя.

  280 са вече подаръците, което означава, че списъкът е попълнен до край. Инициативата е вдъхновена от кампанията Операция „Плюшено мече“, като администрацията стартира и своята инициатива, която включва деца, младежи и възрастни от всички защитени жилища и социални домове на територията на Бургас.

  „По техен пример направихме бургаската „Подари от сърце“. Тази година е още по-успешна кампанията, защото хората откликнаха с огромните си сърца. Профилът на дарителите е най-различен – от физически лица, индивидуални хора, фирми, цели колективи. Имаме дарители и от София, които ни помолиха да изчакаме крайния срок, за да изпратят по някоя от куриерските фирми своите подаръци“, добави Казанджиева.

  Тя остана особено възхитена от подаръците, които са опаковани по много красив начин, с пожелания от благодетелите към децата, които са лишени от родителска грижа.

  „През цялото време, хората които влизат в ролята на благодетели ни търсиха по всички възможни начини, за да получат допълнителна информация за предпочитани цветове от децата, дадени размери. Важните детайли, за да изберат по-подходящ подарък“, каза тя.

  Някои от децата ще получат дори два подаръка, защото е имало дарители, които са изявили желание да подарят на някое от тях конкретно. Цели колективи от Бургас също се включили в кампанията като са събрали парите помежду си и са закупили подаръците за един цял център. Някои от благодетелите по примера на мистериозния бургазлии, решават да останат анонимни.

  Казанджиева заяви, че с всяка изминала година децата в центровете стават като съвременните. Малките са се насочили към модерните играчки. Тези в средна възраст предпочитали козметика. Момичетата - елуреди - преси за коса, правене на маникюр в домашни условия и други, докато момчетата искали маркови парфюми. Тийнейджърите като всички свои връстници искали таблети, телефони и фотоапарати.

  „Черноморски фар“ научи, че един от младежите е поискал за подарък сет барабани, който вече му е осигурен. Благодетелят му заяви, че се надява по този начин да помогне за евентуална бъдеща кариера на младежа като сватбен музикант.

  Всички социални центрове на общината са обхванати, като от тази година в кампанията са и потребителите от новия център за хора с психични разстройства. Приемните семейства – деца и родители, както и бездомниците от двата центъра също ще получат подаръци.

  В ролята на добрия Дядо Коледа отново ще влезе кметът Димитър Николов. Той, заедно с Мая Казанджиева ще обиколи всеки един център, за да раздаде подаръците лично на всеки един получател.

  „Той е като един татко за децата. През целия ден до ранния следобед ще обиколи всички центрове. Той изпробва всяка играчка, която децата са получили, дали работи. Обува им обувките и маратонките, ако има объркани номера, веднага разпорежда да им сменяме обувките. Облича им якетата, закопчава ги. Иска да види дали всичко е максимално добре и докато детето не каже, че му харесва, не си тръгва“, обясни Казанджиева.

  По традиция Община Бургас ще дофинансира необходимите средства, за да не остане  някой без подарък.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.