Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:24Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Обновяват сградата на читалището в Мъглен

  10-11-2019 0 1125

  Снимка: НП

  Общината спечели проект за ремонт на читалищната сграда за близо 400 хил.лв

   

  По повод юбилейни годишнини, на основание на Наредбата за символиката на Община Айтос, чл. 38, ал. 1 и ал. 3 и чл. 39, ал. 2, и чл. 32 от същата наредба и Заповед на кмета на Община Айтос Васил Едрев, тази година на 24 май три читалища на територията на община Айтос получиха почетната награда Плакет "Айтос" с Диплом за принос към културата, по повод юбилейните годишнини от създаването им.

  Народно читалище "Пробуда-1929" с. Мъглен, със секретар Айлин Шукри и председател на читалищното настоятелство Зейджан Али, беше сред наградените от градоначалника по повод 90 години от създаването му. Празникът в Мъглен по повод юбилея беше планиран за друга важна дата в българския календар - Деня на народните будители.

  При огромен интерес и многобройна публика читалищните и училищни състави на с. Мъглен и техните ръководители представиха един истински спектакъл на будителството. НЧ "Пробуда" и ОУ "Христо Ботев" бяха подготвили народни, мажоретни, детски и модерни танци, рецитали и театрални сценки. И всичко това - поднесено с много обич към родното село и историята на читалището. Секретарят на НЧ "Пробуда 1929" поздрави мъгленци и им благодари, че заедно продължават читалищните традиции през годините. Доайенът Стойка Връбчева разказа за работата си в читалището през 50-те години на ХХ в. А прекрасният мажоретен състав, какъвто и в Айтос нямаме, показа, че днес читалището в Мъглен не само продължава традициите отпреди девет десетилетия, но създава и нови.

  Васил Едрев беше на празника в Мъглен, за да поднесе подарък за юбилея - озвучителна уредба. Но големият подарък на Община Айтос за Мъглен по повод кръглата годишнина беше една изключителна новина - за спечеления проект на стойност близо 400 хил. лв. за генерален ремонт на читалището в с. Мъглен. Покривът и цялата сграда се нуждаят от основен ремонт, затова проектът на Община Айтос идва точно навреме, искрено се зарадваха мъгленци.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.