Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:34Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Отличиха студенти-отличници в първите награди на Фондация „Евгений Мосинов“

  12-12-2019 0 703

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Фондация „Евгений Мосинов“ проведе първите си годишни награди. Фондацията бе създадена от съпругата на покойния топ-юрист и бивш общински съветник Евгений Мосинов – Илияна Мосинова. Той ни напусна през декември миналата година. Събитието се проведе в Атриума на Бургаски свободен университет, където Мосинов бе преподавател. Гости бяха политици, магистрати, представители на полиция и прокуратура, общественици, преподаватели в университета и медии.

  Отличени бяха най-добрите студенти на университета, преподаватели, благодетели и близки, които са помогнали за организационната дейност на фондацията.

  Целта на фондацията е даде старт на нещо благородно и догодина наградените отличници, освен плакети да получат и стипендии. Всички присъстващи имаха възможност да оставят лично дарения още по време на вечерта.

  Трима от отличниците на университета – Пенчо Колев, с пълно 6.00, Юлиана Траянова – 5.70 и Красимир Русев – 5.68 получиха почетните плакети. Първият е студент в специалност „Финанси“, а другите двама „Право“.

  „Изключително съм горд и щастлив с тази награда. Благодаря на фондацията. Човек и добре да живее, важно е какво оставя след себе си. А Евгений Мосинов оставя много“, заяви Колев при получаване на наградата си.

  „Искам да изкажа моите най-искрени и сърдечни благодарности. За мен беше голяма изненада и голяма чест. Благодаря“, заяви на свой ред Траянова.

  „За мен е чест да присъствам на събитието. Благодаря за отличието и пожелавам успех на фондацията“, заяви Русев.

  Проф. Галя Христозова обясни, че се надява това събитие да се превърне в традиция.

  „Ще помагаме разбира се, защото нашите студенти заслужават уважение, почит и награди. А Евгений заслужава да го запомним като човек с широка душа. Тя днес се проявява по един по-различен начин благодарение на г-жа Мосинова“, каза ректорът на университета.

  Илияна Мосинова благодари, както на нея, така и на проф. Петко Чобанов, президент на университета и областния управител Вълчо Чолаков за подкрепата и приятелското уважение. Тримата бяха сред награждаващите тази вечер.

  Вълчо Чолаков емоционално заяви, че ще наруши протокола и обеща, че завърне ли се в адвокатския бизнес, ще търси партньор сред някои от наградените от фондацията. В памет на Евгений Мосинов се изказаха и негови колеги адвокати, както и хора, чийто сърца е докоснал през годините си на неуморен труд.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.