Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:10Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Васил Едрев и новият Общински съвет в Айтос положиха клетва

  08-11-2019 0 1243

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Новоизбраният досегашен кмет на Община Айтос Васил Едрев и Общинския съвет положиха клетва днес. Кметът, кметовете на населени места и общинските съветници се заклеха пред областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. На първата сесия на местния парламент присъства и народният представител Ивелина Василева. След полагане на клетва Едрев се обърна към присъстващите в залата:

  „Благодаря на гражданите на общината за огромната подкрепа. Имаме ясна програма за развитието на Община Айтос за следващите 4 години. Предстои ни много работа – стартиране и изпълнение на големи проекти, за които осигурихме финансиране през предния мандат. Предстои ни  Бюджет 2020 със солидно участие на селата в него. Подготовка предстои и за новия програмен период. Затова се надявам, че всички ще бъдете готови да влезете в динамиката, с която работим. Горещо се надявам, че ще загърбим политически си интереси. Всички сме тук, за да работим за общината и нейните граждани. Ще държа на добро взаимодействие между администрацията и Общинския съвет. Нямаме право на грешки, защото мисията ни е обща. Целта е да надграждаме“.

  По традиция заседанието води най-възрастният общински съветник. В този мандат това е Ремзи Ахмед. Петчленна комисия ръководи избора на нов председател на Общински съвет. Неин председател бе Пенчо Желев от ГЕРБ. Единственото предложение за председател на местния парламент очаквано бе на досегашния такъв Красимир Енчев от ГЕРБ. След тайно гласуване Енчев бе избран с 20 гласа „за“. 9 от бюлетините се оказаха невалидни.

  „Започваме работа в новия мандат. Искам да заявя, че ще работя в духа на консолидиране на всички съветници, независимо от коя политическа сила са. Целта е да взимаме най-правилните решения и затова ще се вслушвам във всички ви. Предстои ни много работа“, заяви той след избора му.

  Последва назначаването на временна комисия, която да изготви новия правилник, по който ще работят общинските съветници в следващите 4 години. Решено бе и тя да е от петима души. Неин председател е отново Красимир Енчев. Комисията ще има 7-дневен срок, за да изготви правилника.

   

  Какво още каза пред медията ни Васил Едрев, очаквайте по-късно!

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.