Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:35Сряда

  13 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Военни кораби на учения зад граница

  18-10-2019 0 302

  Снимка:

  В пункт за базиране Бургас днес се проведе ритуал по изпращане на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби за участие в задгранични плавания.

  До 22 ноември фрегата „Верни“ от състава на дивизион патрулни кораби ще извърши задграничен поход и ще участва в     операцията на НАТО за морската сигурност в Средиземно море „SEA GUARDIAN”; учението на ВМС на Република Турция „DOGU AKDENIZ 2019” и съвместно учение от типа”PASSEX” с ВМС на Израел.

  По време на плаването фрегата „Верни“ ще посети военноморската база Аксаз в Турция, пристанище Александрия в Египет и пристанище Хайфа в Израел.

  За времето от 20 октомври до 8 ноември година базов миночистач „Шквал“ от състава на дивизион миночистачни кораби ще влезе в състава на постоянната противоминна корабна група на НАТО № 2 (SNMCMG2).

  В противоминната група освен базов миночистач „Шквал“ са и корабите от ВМС на Република Италия – VESUVIO и NUMANA, от ВМС на Република Турция – AMASRA, от ВМС на Република Гърция – KALLISTO, от ВМС на Кралство Испания – SELLA и от ВМС на Република Румъния – Lt. LUPU DINESCU.

  По време на плаването си базов миночистач „Шквал“ ще посети пристанище Констанца в Република Румъния и пристанище Одеса в Република Украйна. Предвидено е по време на визитата си в град Одеса базов миночистач „Шквал“ да бъде посетен от представители на политическото ръководство на НАТО.

  Целите на участието на нашите военни кораби в тези задгранични плавания са: повишаване на нивото на оперативна съвместимост с Военноморските сили на съюзническите страни; усъвършенстване на подготовката и способностите на личния състав на корабите за участие в операции и учения в съюзнически формат. усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при съвместно плаване със страни членки на НАТО. укрепване военноморското сътрудничество с ВМС на държавата Израел.

  На ритуала присъства командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков.

  Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” – град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажите на корабите.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.