Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:03Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас

  13-12-2019 0 406

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

   

  Трета среща на работещите в туризма от Южното Черноморие бе организирана вчера от Бургаската регионалната туристическа асоциация и „Рафаел – инфо, култура и туризъм. На нея бяха обсъдени три теми: летен туризъм – отминал, проблеми и бъдещ сезон, законодателство и промени в нормативната база и управление на националните курорти.

  От Министерството на туризма сред професионалистите в региона бе заместник-министър Ирена Георгиева, както и Лиляна Арсова - директор „Туристическа политика“. От страна на бургаските власти на срещата бяха областният управител Вълчо Чолаков и заместник-кметът Диана Саватева.

  От експозето, което направи заместник-министър Георгиева, стана ясно, че и тази година ще има инвеститорски форум през пролетта, който ще бъде втори като формат. Очаква се той да се проведе отново в Слънчев бряг. Като задачи тя формулира приемането на Закона за промените на туристическия закон, както и актуализацията на наредбите за категоризацията и детските пътувания. Предстои и широка дискусия за олинклузив-а и с какви конкретни изисквания ще бъдат натоварени онези, които го предлагат. Ще се работи усилено и по регистрационния режим на апартаментите и стаите за гости.

  От страна на представителите на бранша бяха поставени въпроси за визите от трети страни, които обичайно спъват идването на туристи от Русия, Беларус. Иван Кирязов, който от много години оперира на този пазар направи конкретни предложения. Пламен Панайотов поиска разяснения за рекламата и дали има предвидени средства конкретно за този източен пазар, който драстично се отличава от западноевропейския. Поставени бяха още редица въпроси, които почиват на основата на практиката от последния туристически сезон или натрупали се във времето.

  По отношение на предстоящия сезон `2020 по думите на заместник-министър Георгиева коментира, че по предварителни данни от Летище Бургас на базата на планирани полети се очаква ръст от 1% спрямо изпълнените полети за изминалия сезон.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.