Петък, 15 Сеп 2023
    
Карнобат Любопитно

Ветеран от Карнобат посрещна стотния си рожден ден

  16.06.2023 14:38  
Ветеран от Карнобат посрещна стотния си рожден ден

Славчо Никифоров, който е роден на 15 юни 1923г, на 100-я си рожден ден  посрещна скъпи гости в дома си в Карнобат, заобиколен от най-близките си, с празнична торта и с усмивка. „Доволен съм от живота, не съм обиден от никому и никой не съм обидел“, категоричен е столетникът. За изминалите години пред karnobat-voice.com казва, че са били „Ем хубаво, ем лошо. Има и хубаво, има и лошо. Но, върви животът“, мъдро заключава дядо Слави. Най-голямата му радост е семейството, заобиколен е от деца, внуци, правнуци и пра- пра- правнуци. Между него и най-малкият член на семейството има точно 100 години разлика. „Да са живи и здрави всичките, че ме уважават“, подчертава рожденикът.

Сърдечен поздравителен адрес на столетника изпрати кметът на община Карнобат Георги Димитров. Рожденикът получи и плакет, с логото на община Карнобат, заедно с картина, с прекрасен пейзаж от Карнобат.

Бай Слави бе поздравен от бившите началници на Пожарната Игнат Петров и Димитър Грозев, с които е служил близо 20 години и от настоящия – Петър Атанасов. Така, за снимка пред тортата, застанаха четири поколения пожарникари, сред които е и синът на дядо Слави – Дяко, който работи в службата в Карнобат в продължение на 30 години.

Гост на столетника бе и председателят на Съюза на ветераните в Карнобат – Васил Бургазов. Той поднесе на Славчо Никифоров Плакет, присъден със заповед на Министъра на отбраната, във връзка с юбилея му. Грамота и почетен плакет рожденикът получи от Председателя на Централния управителен съвет на Съюза на ветрените от войните на България. Той се присъжда за участието му във Втората световна война, за големия му принос в укрепването и развитието на Съюза на защитниците на Отечеството по бойните полета, както за всеотдайната му родолюбива дейност и във връзка със 100- годишния му юбилей. Поздравителен адрес бе поднесен и от Областен съвет на СВВБ Бургас.

По повод юбилея специални поздрави отправят от Общинската структура на Съюза на антифашистите, екипът на Домашен социален патронаж.

Всички пожелават на столетника да е жив и здрав. Да съхрани волята и силата на духа си, за да може да е сред всички, които го обичат!!!


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът Николай Денков: В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако нямат политически амбиции
  14.06.2023 13:59      

В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако някой от тях