Понеделник, 02 Oct 2023
    
Мнения

Ще има ли кандидати за кметове БСП във всички общини на Бургаска област?

  03.07.2023 13:57  
 Ще има ли кандидати за кметове БСП във всички общини на Бургаска област?

Нямаме драми в Созопол, Янакиев и досега е наш кмет, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова

Силвия Шатърова

БСП ще издигне кандидати за кметове във всичките 13 общини на Бургаска област. Това  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Бургас.

"Ще имаме и за Бургас", категорична бе Нинова. Днес тя заедно с Изпълнителното бюро е в Бургас на изнесено заседание, като една от темите е точно предстоящия местен вот.

Интересна е ситуацията около кмета на Созопол Тихомир Янакиев, който заяви, че ще участва във вота наесен, все още обаче не се знае под каква формула, след като преди месеци застана срещу ръководството на партията и напусна Областния съвет.

"Той е досега и наш кмет, нямаме драми там.  Днес се очаква да се чуе неговото мнение по време на заседанието, както и какви са намеренията му", заяви още Нинова.
Веротно е да се обсъжда и вариант "независим, подкрепен от БСП".


Днес ръководството на партията се среща с Областните съвети на БСП в Бургас, Сливен и Ямбол, за да обсъди актуалната обстановка и подготовката за предстоящите местни избори. На срещите присъстваха заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, организационният секретар на Столетницата Борислав Гуцанов, народните представители Петър Кънев и Деян Дечев, членът на Изпълнителното бюро на партията Асен Гагаузов, областният председател на БСП-Бургас и член на ИБ Стойко Танков и председателят на БСП-Бургас Живко Господинов.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Крум Зарков: Гешев си отиде „за цялостно творчество”
  02.07.2023 15:32      

„Формално Иван Гешев си отиде заради репликата "политически боклук", но всъщ