Събота, 28 Oct 2023
    
Култура

Пловдивски дебютант ще изпее свой текст за любовта

  29.07.2023 16:21  
Пловдивски дебютант ще изпее свой текст за любовта

Георги РУСИНОВ

 

Традиционно музикалният конкурс „Бургас и морето“ през годините е трамплин в кариерата на много изпълнители. Повечето от тях за пръв път излизат на сцена именно в Бургас. Тази година един такъв участник ще е Костадин Бекирски от Пловдив. Казва, че макар и да не е от морето, то е винаги в сърцето му. Песента, която ще изпълни, е по негов текст и се казва „Само миг“ – красива любовна лирика. Музиката също е негова, а аранжиментът е на Адриано Ангелов.

„Това изобщо ще е първото ми участие някъде в конкурси. Това е първото, което посмях да реализирам. Приятели ме подтикнаха да участвам в „Бургас и морето“. Аз не съм толкова решителен, явно. По-скоро не беше толкова моя идеята да участвам, но се радвам, че ме подбутнаха в тази посока“, каза пред наш репортер Бекирски.

Текстът на песента не е писан специално за конкурса, а по друг повод.

„Може би много от нещата са съпреживени по някакъв начин и така съм се опитал да опиша някакъв момент от моя живот. Така че по-скоро са изживени романтични моменти. Много отдавна се занимавам с музика, общо взето от детска възраст. Не мога да кажа, че имам някаква страст към композирането. В последните години може би се получава, но никога не съм посмявал да кандидатствам в конкурси или да издавам музика. По-скоро, както ви казах, от приятелите тръгва всичко. Не знам защо решихме да е точно за „Бургас и морето“. Може би като национален конкурс, защото е известен“, сподели пловдивчанинът.

Дали трябва конкурсът да се отвори към повече и по-различни стилове той няма категоричен отговор.

„Специално моята песен няма връзка конкретно с Бургас и морето и да е свързана по някакъв начин, но пък има друга тема, която е любовта, и която е може би по-всеобхватна. В тази връзка предполагам, че конкурсът, ако е по-отворен, ще е още по-интересен, но това е лично мнение. Честно казано аз не очаквах, че ще изберат моята песен, защото повечето може би са свързани именно с морската тематика. Бях приятно изненадан, че са ме оценили по някакъв начин. За мен това е важно, защото все пак е първият ми опит и не са ми подрязали крилата (смее се). Радвам се, защо конкурсът е национален и има голяма тежест. Всички се сещат като чуят за „Бургас и морето“. Други големи конкурси спряха, но той продължава. Дори мисля, че става все по-популярен“, завърши Бекирски.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: До Нова година ще имаме нова Конституция
  28.07.2023 17:06      

Нашето решение беше да подкрепим проекта, който е на ПП-ДБ, с участието на ГЕРБ, които са допълни