Събота, 04 Nov 2023
    
Култура Приморско

Със "Самсон и Далила" се открива фестивала "Опера на светилището" край Приморско

  05.08.2023 11:33  
Със \

Мащабната продукция, под палката на маестро Иван Кожухаров, стартира днес от 20.30 часа на откритата сцена на тракийския мегалитен комплекс Бегликташ 


Вълнуващото мащабно събитие в програмата на Държавна опера – Бургас, в партньорство с Община Приморско, е фестивалът „Опера на светилището“, който ще се проведе за четвърти път. 
Спектакълът "Самсон и Далила" от Камий Сен- Сон се играе за първи път на сцената на бургаските музикални празници "Емил Чакъров" през 2017 г., залага на режисурата на доц. д-р Александър Текелиев, както и на оригинална сценография и пищни костюми, дело на румънката Каталин Арборе.


В главните роли днес ще влязат утвърдени оперни певци. Мецосопраното Даниела Дякова ще се превъплъти в образа на Далила, а в този на Самсон ще бъде солистът на Софийската опера и балет Костадин Андреев. Другите основни роли са поверени на баритона Александър Крунев, басовете Делян Славов, Иван Грозев и Диман Панчев, както и тенорите Любомир Тодоров и Милен Динолов.
Хореограф на спектакъла е Галина Калчева, диригент на хоровия състав - Александър Чепанов, а концертмайстор на оркестровия състав на Държавна опера – Бургас е Христо Белчев. Помощник-режисьори са Лина Пеева и Петър Тихолов.
В програмата на "Опера на светилището" са още оперите „Набуко“ и „Трубадур“ от Верди с представления на на 12 и 26 август, както и "Кармен" от Жорж Бизе на 19 август. 


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: Идеите за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ, ние само ги припознахме
  03.08.2023 19:05      

Главният прокурор да е с един петгодишен мандат   Всички предложения за пром