Сряда, 21 Фев 2024
    
Бургас

Шестима заместници ще има кметът Димитър Николов

  22.11.2023 15:49  
Шестима заместници ще има кметът Димитър Николов
Шестима ще са заместниците и на председателя на ОбС -Михаил Хаджиянев
  Тодор Ставрев

Силвия Шатърова

Шестима ще са заместниците на кмета Димитър Николов в мандат 2027 година, става ясно от внесената докладна записка за структурата на Община Бургас, която утре съветниците започват да разглеждат спешно в постоянните комисии.

Така отпадат слуховете колко ще са заместниците, но все още остава въпросителната около имената.

През изминалата седмица бяха назначени първите двама нови заместници – на мястото на Красимир Стойчев в стола на финансист номер 1 седна Станимир Апостолов, а на мястото на емблематичната Йорданка Ананиева ще е Михаил Ненов – директор на ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“.

Още тогава се заговори, че ресорът на култура, вероизповедания, туризъм и спорт ще бъде разделен и ще има нов заместник-кмет. Това вече е факт.

Така спортните деятели ще имат изцяло свой човек и няма да са пришити към културата. В новия ресор обаче попада и туризмът. Той ще е „Спорт и туризъм“, а името, около което се вече две седмици се говори из коридорите на „Александровска“ 26 е това на Манол Тодоров от „Български възход“, които направиха група с КОД.

Освен шестима заместник-кметове, местната власт в Бургас има и шестима заместник-председатели на Общинския съвет. От всяка група по един. Това са Мадлен Мутафян, Живко Табаков, Димчо Грудев, Александър Койчев, Мартин Кръстев и Светослав Тодоров. Те обаче ще стоят до Михаил Хаджиянев на ротационен принцип, защото засега шест стола няма да има на президиума. Първи до него седнаха Димчо Грудев, Живко Табаков и Мартин Кръстев.

Това накара кмета Димитър Николов се пошегува, че ще отстъпи своя стол и ще седне при заместник-кметовете, за да може да седнат всичките заместник-председатели до председателя.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка