Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Чакат Асен Василев да реши кои агенции ще ползват 7 от иззетите в Бургаско автомобили

  01.02.2024 17:12  
Чакат Асен Василев да реши кои агенции ще ползват 7 от иззетите в Бургаско автомобили

Георги РУСИНОВ

 

7 от иззетите автомобили на пияни и дрогирани шофьори в Бургаско отговарят на стандартите за предоставяне на бюджетна организация. Това отговориха за „Черноморски фар“ от Министерство на финансите.

От там обясняват и каква е практиката.

„Обикновено това са по-нови автомобили, годни за удовлетворяване потребностите на някои ведомства. За тях се изчаква преценката на министъра на финансите, който е компетентният за това орган. За всички останали, постъпили в НАП отнети автомобили, продължават действията по документално обезпечаване и подготовка на тръжни процедури“, посочват в отговора си до изданието ни.

Освен първите два автомобила, които бяха изкарани на търг, и които никой не пожела да закупи, от НАП са подготвили още 8 за следващо тайно наддаване. Към 15 януари автомобилите с влезли в сила съдебни решения са общо 28. Към днешна дата бройката е възможно да се е увеличила, макар и както писахме в предходни материали, процедурите да са много тромави, докато се стигне до крайно решение.

Важно уточнение, което от Министерство на финансите правят е, че автомобилите, които НАП-Бургас пуска на търг, не са иззети само от ОДМВР-Бургас, а и от дирекциите в Сливен, Ямбол и Нова Загора, което всъщност представлява териториалният обхват на приходната агенция в морския град.