Събота, 27 Апр 2024
    
Руен

Община Руен навлиза с бързо темпо в 2024-а, влага пари в пътища

  19.02.2024 16:09  
 Община Руен  навлиза с бързо темпо в  2024-а, влага пари в пътища

Кметът Ахмед Мехмед към администрацията: Стегнете се, за да изпълним всички проекти

 

Силвия Шатърова

С пълно мнозинство проектобюджетът на Руен за тази година бе приет днес от Общинския съвет. 45 690 117 е неговата  рамка, като основно средства ще бъдатт вложени в капиталова програма, реконструкиця на пътни отсчеки  между населените места в общината, която е с най-много населени места в областта.
2 млн. лв. е преходния остатък, като той ще позволи да се реалзират проектите, които трябва да са приключили в края на  тази година. Това означава, че администрацията трябва да работи с бързи темпове.

2 млн. лева е капиталовата програма, общината ще разчита и на средства от Плана за възстановяване и развитие.
Кметът Ахмед Мехмед благодари на съветниците.  „Общинската администрация трябва да се стегне, за да изпълни всички проекти. Моля и за съдействие от кметовете  и съветниците, за да приключим годината успешно. Имаме добър бюджет“, каза той.

Средства за пътища между населените места и улици в тях е основният акцент в бюджета.

В него прави впечатление отпускането на средства за стипендии на студенти по архитектура, медицина, право, като се отпускат по 150 лева стипендия за месец на редовно обучение и по 500 лева на година за задочно обучение.  Това е една от мярките, за да се задържат младите хора в общината. Студентите след това се задължават да работят на територията на общината за пет години.