Събота, 27 Апр 2024
    
Камено

Кметът Жельо Вардунски откри обновения площад в Камено

  14.03.2024 15:32  
Кметът Жельо Вардунски откри обновения площад в Камено

Кметът на Камено Жельо Вардунски и председателят на УС на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД Евгени Маняхин откриха днес обновения площад пред НЧ "Просвета-1927“ -Камено. В церемонията взеха участие и председателят на ОбС-Камено Радослав Балтаджиев и директорът по управление на персонала и административните въпроси на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ Росен Григоров.

Любимото място за разходка на местните хора и гостите на града е с изцяло нов облик и разполага с няколко обособени озеленени площи. Поставена е нова паркова мебел, кошчета за отпадъци и нови модерни осветителни тела. Осъществена е цялостна подмяна на асфалтовата настилка и плочите на площадното пространство. Проектът е изпълнен в съответствие с нуждите и желанията на гражданите на Камено  за повече места за приятна отмора под сянката на дърветата в летните дни. Средствата са осигурени изцяло чрез финансовата подкрепа на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД.

В словото си кметът Вардунски благодари на „Лукойл Нефтохим Бургас“ за щедрата подкрепа:

 „За пореден път рафинерията се отзовава на нашата молба за благотворителност и за пореден път доказа, че работим в идеални партньорски взаимоотношения.  Благодаря от името на целия град на нашите спонсори от „Лукойл” - средствата за тази нова придобивка са изцяло тяхно дарение - 400 000 лв. Имаме дълги традиции с тях през годините и винаги са гледали с добро око на такива инициативи”, каза кметът Жельо Вардунски. „Надявам се и занапред да продължим в този дух на доверие и взаимопомощ“, каза още кметът.

Председателят на Управителния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“  увери жителите на Камено, че подкрепата от страна на нефтозавода за обществено значимите проекти на общината ще продължи. „Основата на нашата философия е старанието да правим добро за хората”, заяви в тържественото си слово г-н Маняхин.

След кратката церемония кметът Вардунски и представителите на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД прерязаха лентата на новото площадно пространство. Специалният повод уважиха още заместник-кметовете Куни Петров и Петър Войнов. Отслужен бе и водосвет от отец Серафим.