Събота, 27 Апр 2024
    
Любопитно

Майката на Маги Халваджиян – Мис Бургас 64

  23.03.2024 16:03  
Майката на Маги Халваджиян – Мис Бургас 64

Весела Горанова

Майката на Маги Халваджиян – Юлия, е била Мис Бургас – 64 година, разкри самата тя пред Нова.тв в предаването на Лора Крумова  преди старта на новия сезон на шоуто „Като две капки вода“.

Известната фамилия показа и снимки от онова време, когато балерината Юлия е впечатлила журито на конкурса и публиката. Сега 80-годишната Юлия разказа за детството на двамата си синове и по-скоро на Маги, който в деня на шоуто празнува рожден ден.

Майката на братята Магърдич и Джуди Халваджиян – Юлия, коренячка плевенчанка, е била невероятна красавица, с плитка до кръста, спомнят си техни семейни приятели. Омъжва се за баща им Бедрос, от арменска фамилия, избягала от геноцида в Турция. Халваджиян-старши се влюбва от пръв поглед в 19-годишната балерина, когато я вижда да танцува в „Хубавата Елена“ на Жан Офенбах. Когато през 1964 г. отиват на първото си море, бащата на Маги записва грацията без нейно знание за участничка в конкурса „Мис Бургас“.

Мама Халваджиян го печели от раз и така лъжата, че не е с гадже на море, лъсва пред родителите ѝ, разказва най-известният БГ продуцент. Отначало арменските му баба и дядо не били ентусиазирани от избора на сина си, защото Юлия не била арменка, но тя ги пленила завинаги с невероятните си умения да приготвя най-вкусните арменски гозби.

Сега Юлия е пенсионерка, но живее в охолство. Тя е омъжена за богаташ в Италия. Но и има колосална пенсия от 12 хиляди евро на Ботуша. Бившата балерина рядко се прибира в родината. И ако това стане, е само да види синовете си. За последно възрастната дама попадна в светските хроники след като купонясва по време на рождения ден на „Господари на ефира“ преди година.

Сега отново бе в родината заради рождения ден на сина си. Именно възрастната дама, която от години живее в Италия, светнала Маги за имитаторския формат. Тя му обърнала внимание, че шоуто е хитово на Ботуша и го съветвала да купи правата и да го направи в България. Продуцентът послушал родителката си и не крие, че идеята за „Капките“ е на 74-годишната му майка. Която била щастлива с успехите, които жънат синовете ѝ. Които виждала единствено през лятото, когато ходят на почивка в Италия. Юлия се установила на полуострова по Татово време заедно с бащата на синовете си, който бил кукловод. На Апенините тя се захваща с преподаване на класически балет. Съдбата не я гали защото мъжът ѝ почива внезапно от инфаркт. Като току-що е бил назначен за спортен коментатор в РАИ. Вдовицата, която трябва да издържа двете си деца, бързо се взема в ръце след трагедията. През 1995 година тя се омъжва за втори път. Като новият ѝ съпруг е шеф на фирма за гранитогрес. Въпреки че свързва живота си с богаташ, тя работи през целия си живот. А когато спира, получава колосалната си пенсия.

Маги споделя, че не се тревожи за майка си. Той е гневен обаче, че ако не бе емигрирала в Италия, в родината ѝ е определена 160 лева пенсия. Макар винаги да си е плащала осигуровките.