Понеделник, 29 Апр 2024
    
Поморие

Частен инвеститор укрепва брега край интерхотела – някогашната емблема на Поморие

  15.04.2024 12:25  
Частен инвеститор укрепва брега край интерхотела – някогашната емблема на Поморие

Реконструкцията ще доведе до разширение на булеварда

Моника ИЛИЕВА

Укрепват брега край интерхотела – някогашна соцемблема в Поморие, научи „Черноморски фар“. По време на мащабен ремонт извършван в обекта от частен инвеститор, който преди време придоби собствеността върху имота, връзката между двете хотелски сгради бе съборена, именно поради тази причина. Оказва се, че брегът трябва да бъде укрепен, за да се избегнат свлачищни процеси. „При интерхотел „Поморие“ има един проблем – пропадане на самия път. Тази е причината инвеститорът да събори голяма част от сградите. Той ще укрепи целия бряг и после ще свърже отново двете сгради – старото и новото тяло. С изграждането на рибарското пристанище направихме това, но около интерхотела увисна брегът“, обясни кметът на Поморие Иван Алексиев.

Реконструкцията, която се извършва към момента по съоръжението, ще доведе до разширяване на бул. „П. К. Яворов“ в частта минаваща покрай интерхотел „Поморие“. Предвидено е в конкретен стеснен участък да се изгради пешеходна зона за сметка на пристройка към хотела, която няма да се възстановява. „На сесията от 28 март бе гледана и последната докладна, чрез която бе изчистена съсобствеността, за да може инвеститорът да развие изцяло идеята си. В съседство е променен статута на парцел с цел изграждане на подземен паркинг. Той ще се намира след почивна станция „Миньор“, обясни кметът на Поморие Иван Алексиев.

Той квалифицира поведението на опозицията на провелото се последно заседание на местния парламент като популистко. Подкрепи се с факта, че в точките от дневния ред, касаещи продажба на общински терени и изчистване на съсобственост - „опозицията заяви твърдо и категорично, че не е съгласна да се продават общински терени. Искам обаче да уточня, че имахме шест докладни за продажба на общински терени. Всички, освен една, са по-искане на кметове по населени места. Направи ми впечатление, че БСП гласуваха против – принципно – и по шестте точки. Останалата част от опозицията се противопостави на три от докладните. Не гласува „против“ в населените места – Лъка, Александрово и Горица. Буди интерес перспективата кои ще излязат на търга в тези населени места“. Иван Алексиев конкретизира, че справката е ясна и конкретна – касае се за продажба на парцели в регулация за строителство. „Община Поморие не е строителна компания. А на популистки приказки като – „Да оставим на бъдещите поколения!“ –  ще отговоря, че трябва да им оставим – подреден, здрав и работещ град. Това ще стане през предложения, с които да развиваме Летище Бургас, да развиваме града като туристически център през цялата година“, допълни още градоначалникът.

На въпросът какво ще се случи с ветроходният клуб, помещаващ се в Морския клуб, който също попада в собствеността на инвеститора Алексиев обясни, че той е предоставил базата за безвъзмездно ползване и е поел ангажимента, независимо от реконструкциите, които се правят – да я запази и подобри.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,