Вторник, 30 Апр 2024
    
Общество

Комисията по отбрана подкрепи 30% увеличение на заплатите на военните

  16.04.2024 17:25  
Комисията по отбрана подкрепи 30% увеличение на заплатите на военните

Парламентарната комисия по отбрана подкрепи промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, предаде dariknews.bg. Така общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната, се посочва в законопроекта, който беше гласуван с единодушие.

За изпълнението му ще са нужни допълнително средства в размер на 510 млн. лв. "От гледна точка на парламента, това е знак на грижа към Въоръжените сили", коментира служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

"Това е голямо задължение към военното и политическо ръководство, имайки този инструмент, да започнем широка кампания за набиране и попълване на вакантните ни длъжности", посочи министърът. Той посочи, че са предвидени и други решения в тази посока.

"В навечерието на празника на Въоръжените сили ще бъде добър морален стимул, хората в отбраната да разберат, че техният труд е значим, че отбраната и сигурността имат значение и от тях се иска добросъвестно да си изпълняват войнските дългове", заяви Запрянов.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,