Петък, 03 Май 2024
    
Крими

Динко от Ямбол е с обвинение за ОПГ с още двама

  22.04.2024 16:30  
Динко от Ямбол е с обвинение за ОПГ с още двама

Динко Вълев е с повдигнато обвинение за организирана престъпна група (ОПГ) с участието на още двама – С.К. и Г.Г. Това става ясно от прессъобщение на Окръжна Прокуратура-Ямбол.

Посочва се, че Вълев е неин ръководител и е създадена през октомври 2021-а. Действала е до 16.04.2024-а.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено  - престъпления по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Спрямо С.К. и Г.Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

За Динко, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.


Анкета