Неделя, 05 Май 2024
    
Бургас

Продължават ремонтите на улиците в историческия център на Бургас

  25.04.2024 10:02  
Продължават  ремонтите на улиците в историческия център на Бургас

Историческите центрове на развитите европейски градове са техните лица, най-посещаваните и снимани райони. Бургас също има своята интересна архитектура и специфичен дух, които допадат на мнозина. Наред с подпомагане на грижата за сградите, Община Бургас инвестира целенасочено и в обновяване на инфраструктурата в историческото си ядро. Но по такъв начин, че да се запазят бохемската визия и отпечатъкът на историята, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Кметът Димитър Николов, придружен от заместника си инж. Чанка Коралска, инспектира работата по ул. „Доктор Нидер“. Там ВиК постави нови тръби по цялата дължина. След тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Сега Общината е възложила работа по изграждане на тротоари и отводнителна система, която напредва. От понеделник ще започне нареждане на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“, където ще има ново осветление, антипаркинг колчета.

На съседната улица „Райна Княгиня“, която има и излаз на главната пешеходна „Богориди“, вече работи ВиК. От държавното дружество уверяват, че до средата на май ще подменят тръбите. След тях отново ще влезе на терен Общината с нареждане на павета, тротоари, озеленяване, осветление.

Същото ще се случи и на улиците „Лавеле“ и „Шагунов“, но след като първо ВиК подмени старите тръби. На тези локации Община Бургас ще работи с класическа паважна настилка, а не с асфалт.

„Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес.“, каза кметът Димитър Николов.