Понеделник, 13 Май 2024
    
Бургас Общество

Потвърдено! Акад. Николай Денков ще води листата на ПП-ДБ за Бургас

  28.04.2024 19:16  
Потвърдено! Акад. Николай Денков ще води листата на ПП-ДБ за Бургас

Силвия Шатърова

 

Акад. Николай Денков ще води листата на ПП-ДБ за вота през юни  в Бургас, това потвърди Асен Василев пред журналисти. Във вторник започват обсъжданията и  ще стане ясно на кого ще е второто място в нея и дали това ще е за  ДБ.  Национален съвет ще реши, каза Василев.

Днес Василев и съпредседателят на ПП -Кирил Петков са в Бургас за среща с актива. Кирил Петков пристигна със съпругата си Линда.

А в срещата със симпатизанти се включи и бившия министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

Самият акад. Денков не бе в Бургас, защото е на среща в Брюксел. Той обаче е крайъгълен камък в евентуални бъдещи преговори между бившите партньори ПП-ДБ и ГЕРБ, след като Бойко Борисов заяви, че е готов на диалог ако не присъства акад. Николай Денков и не преговоря с лидерите.

Г-н Борисов не е в положение да поставя условия“, заяви Василев.

Дали са готови на повторен диалог с ГЕРБ и Бойко Борисов-“Нека видим програмата на г-н Борисов, досега такава не сме видели и двете правителства, които се сформираха през последните години бяха на Продължаваме промяната и работиха по наша програма“, заяви Василев, като допълни, че след изборите ще търсят и нови партньори в зависимост от това, кой ще пратят хората в парламента.

„Ако има воля за реформи без никой да се чувства, че е собственик на държавата и институциите-можем да говорим за диалог. Не става дума за лични нападки, а за институционални зависимости от които г-н Борисов трябва да се отърве“, каза от своя страна Кирил Петков.