Сряда, 15 Май 2024
    
Общество

Сменя ли ГЕРБ водача на листата си за вота през юни

  29.04.2024 09:28  
 Сменя ли ГЕРБ водача на листата си за вота през юни

Силвия Шатърова

Кой ще оглави листата на ГЕРБ за Бургаска област, ще има ли изненади, това са въпросите, които вълнуват активисти  и симпатизанти  на партията. В момента текат номинациите в партийните структури за кандидат депутати по места и би следвало тази  седмица да стане ясно кои ще са имената в листата.

Обикновено подредбата става ясна в последния момент, когато идва листата,  одобрена от  Изпълнителната комисия. Ясно е, че водачът се определя от София.

Все повече обаче се говори, че този път от партията ще заложат на изпитани бойци и хора с авторитет и добри политици. Твърде е вероятно водач в Бургас да бъде бившият екоминистър Идвелина Василева, която за кратко се отдръпна от активната политика, но намек, че отново  се връща бе номинацията й като министър на околната среда в правителството, предложено от Бойко Борисов преди сглобката да се счупи. Втората фигура, която сигурно ще бъде  в избираема позиция е на Жечо Станков, той бе предложен за министър на енергетиката.

Досега на водаческото място през последните две години  се ротираха той и Любен Дилов- син.

Самата Ивелина Василева не отговори дали тази тема стои пред нея, репортер на „Черноморски  фар„ я намери на път за командировка в чужбина, като не пожела да коментира темата.

В  49-то НС ГЕРБ-СДС имат от Бургас четирима депутати: Любен Дилов-син, Жечо Станков, Андрей Рунчев и Галя Василева.