Петък, 17 Май 2024
    
Бургас

Най-добрият млад автомонтьор е бургазлия. Вижте кой е той

  30.04.2024 14:22  
Най-добрият млад автомонтьор е бургазлия. Вижте кой е той

 

Състезатели от 7 отбора,  които са победители на регионалния кръг се надпреварваха в националния кръг на „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Русе. Домакин на състезанието бе Професионална гимназия по транспорт Русе, с подкрепата на РУ „Ангел Кънчев“. Младежите се състезаваха в пет категории.

Класиралият се на първо място в индивидуалното класиране за най-добър млад автомонтьор на националния кръг (при участие във всички предходни кръгове), получава правото за участие в международния кръг.  Това е – Любослав Райков от ПГМЕЕ - Бургас. Той ще представи страната ни в Литва.

Бургаското училище се представи достойно като се класира на:

Първо място – Комплексно отборно „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Първо място – Отборно „Най-добър автомонтьор“ - Любослав Райков

Първо място – Индивидуално „Най-добър автомонтьор“

Второ място – Индивидуално „Най-добър автомонтьор“ – Калоян Йорданов

Трето място - Отборно „Най-добър водач на МПС“

Тези отлични резултати бяха постигнати благодарение на перфектната и всеотдайна работа на целия екип: инж. Емил Ковачев, инж. Стефка Велкова, инж. Станимир Велинов, Пламен Петров и Алберт Калдерон.

 Благодарности към отбора на „Механото“: Любослав Райков, Калоян Йорданов, Ерхан Ибрям и техния ръководител инж. Емил Ковачев, изрази директорката на Механото Роза Желева.  Тя написа в социалната мрежа: „Пожелаваме успех на Любослав в Литва, където ще представи България на Международния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Надпреварата се проведе от 28.04 до 30.04.2024 г.

В България национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се провежда от 2008 г. и е част от състезанията по професии, организирани от Министерство на образованието и науката. От 2018 година националната надпревара е част от международното състезание Young car mechanic и на национално ниво Интер Карс България е съорганизатор заедно с МОН.


Анкета

Мнения

Малко Търново Мнения
Милена Дренчева, секретар на читалището в Малко Търново:      Горда съм, че поддържаме столетна институция
  12.05.2024 17:42      

  Милена Дренчева е родена на 06.08.1972 г. в Бургас. Магистър по специа