Петък, 17 Май 2024
    
Айтос Крими

6 години затвор за мъжа, помел баща и две деца в Айтос

  30.04.2024 15:01  
 6 години затвор за мъжа, помел баща и две деца в Айтос

Апелативният съд в Бургас потвърди 6 години затвор за мъжа, убил на пътя мъж и двете му деца в Айтос. Тежкият пътен инцидент стана на 13 септември 2021 година. Тогава камион помете лек автомобил, в който пътува цяло семейство. На място загиват и бащата, на 33 години, и двете му деца - на 5 и 9 години.  

Товарният автомобил превозвал над 39 734,15  пшеница. Според заключенията на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, подсъдимият не се е съобразил с неизправното състояние на спирачната система на полуремаркето, с неговото претоварване и с релефа на местността.

Делото пред първоинстанционния съд е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като редуцирано наложеното наказание с 1/3.

С решението си Апелативният съд изменя присъдата, като преквалифицира престъплението и го оправдава за извършено нарушение на правилото за движение по пътищата.

Апелативните съдии приемат, че деянието е извършено от подсъдимия виновно. Въззивната инстанция не е направила корекция на наказанието, като е преценила, че то е законосъобразно и справедливо отмерено при баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността обстоятелства.

Подсъдимият е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години. Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС.


Анкета

Мнения

Малко Търново Мнения
Милена Дренчева, секретар на читалището в Малко Търново:      Горда съм, че поддържаме столетна институция
  12.05.2024 17:42      

  Милена Дренчева е родена на 06.08.1972 г. в Бургас. Магистър по специа