Петък, 17 Май 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Познати имена повеждат ГЕРБ-СДС в Бургас към изборите

  02.05.2024 11:06  
Познати имена повеждат ГЕРБ-СДС в Бургас към изборите

Георги РУСИНОВ

 

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Бургас с познати лица в нея. Водач е Жечо Станков. Втори е Любен Дилов-син. Галя Желязкова е трета, а Андрей Рунчев е четвърти. Това бяха досегашните депутати излъчени от коалицията на предходните избори. Областният лидер Иван Алексиев коментира, че се надява този път на още по-висок резултат не само в Бургас, но и в страната.

„Излизаме с познати имена – експерти в различни области и сфери на живота. Имаме и нови лица, представители от общините в област Бургас. Излизаме на тези избори с настроение и първа политическа сила, с ясното съзнание, че наистина нещо трябва да се промени вече нещо в тази държава. Единствените, които можем да направим тази промяна към по-добро е коалиция ГЕРБ-СДС. Водач е добре познатият ни енергиен експерт Жечо Станков, Галя Желязкова е в листата, Любен Дилов също, водим си го бургазлия официално, Андрей Рунчев. Имаме и представители на коалиционния партньор СДС – Емил Кючуков. Мисля, че резултатът ни ще бъде по-добър, не само в областта, но и в страната. Доказахме, че ГЕРБ-СДС е една системна коалиция, която работи за хората и прави всичко възможно да подобрява живота на българина, за да имаме една стабилна държава в стабилна Европа“, заяви той пред репортери.

Алексиев допълни, че е важно всеки гражданин да осъзнае отговорността си да гласува, тъй като тези избори са важни и заради провеждането на европейските заедно с тях.

Първият в листата Жечо Станков благодари за показаното доверие към него да поведе силния отбор в Бургас.

„От многобройните срещи, които провеждаме виждам, че хората са объркани и демотивирани. От тук нататък ни е необходима политическа отговорност, която трябва да бъде носена лично от политиците. През последните три години политиката се изкриви. Лица употребиха властта за лични цели – интриги, препирни. Щяха да ни изчегъртват и какво ли още не. Аз се радвам, че зад гърба си имам силен екип от експерти, които носят със себе си политическата отговорност на коалицията. Ние сме наясно, че когато бъдем избрани в Народното събрание, трябва да защитаваме кауза. Бургас и регионът е една от нашите каузи“, посочи той.

Станков е категоричен, че независимо кои ще са 14-те бургаски депутати след изборите, е важно да са единни по отношение развитието на областта.

„От многобройните срещи с хората искам да ви кажа, че санирането продължава да е основна тема. Ако трябва да има някакъв слоган, той трябва да е „Край на резервите“. Не трябва да има резерви в списъка за саниране, защото знаете, че освен 30-те блока в Бургас, които са одобрени, има още 200, които чакат. Предложили сме и се надявам в следващото Народно събрание да бъде прието да си има ясна стратегия и всеки от тези 200 блока да знае кога държавата ще отпусне средства и за тях. Проекти като обхода на Меден рудник, уличното осветление в кварталите, здравеопазване, новата детска болница, за която се обединихме 14-те депутата и да прокараме бюджет за изграждането й. Също така образование – нов факултет по фармация в Бургас, за който също има заложени средства в бюджета. Все неща, които показват политическата отговорност и работата на депутатите за бургазлии. Много често тази работа остава скрита, защото тя е част от ежедневието“, каза водачът на листата.

Той уточни, че също така добре ще продължат да работят с кметовете, без значение от политическата им принадлежност, тъй като именно те са постоянно между хората.

От ГЕРБ-СДС отказаха да коментират скандала около „Корал“. Станков заяви, че има компетентни институции, които ще установят има ли, или не фалшифициране на документи.

Любен Дилов бе кратък и пожела успех на конкурентите им.

„В изминалите месеци показахме, че когато се обединим бургаските депутати сме сила. Неслучайно областта има най-голям бюджетен дял в проектите“, каза той.

Ето и цялата листа: