Неделя, 19 Май 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Зеленото движение изважда граждански лица и планински водачи в листата си за изборите

  07.05.2024 16:57  
Зеленото движение изважда граждански лица и  планински водачи в листата си за изборите

 

ПП "Зеленото движение"  изважда в битката за изборите през юни за парламент емблематични лица, сързани с опазването на природата и граждански активисти.  Листата  се води от Даниела Божинова, която беше част от ПП-ДБ в предишния парламент.  Преди месец Зеленото движение напусна коалицията заради несъгласие с коалиционната политика и заради евроизборите, където искат да се явят самостоятелно,  защото са членове на Европейската  зелена партия  и „не ни се искаше  да даваме гласове за ЕНП“, заяви Божинова.

В листата за Бургас, която е от 12 кандидати,  се открояват имената на председателят на Сдружение „Зелена Страджа“ и известен планински водач Владимир Димитров, парамедикът Гочо Гочев, фермер от Дюлево, който води битка срещу фотоволтаичния парк, както и предсеателя на инициативния комитет   „Да спасим Синеморец“- Борислав Борисов. Това са компететнти хора с отношение към природата, хора-честни и почтенни, преобладават хора от гражданската квота“, заяви Даниела Божинова. Тя е втора в листата на Движението за евровота след бившия екоминистър Борислав Сандов.

Нядаваме се някой ден да преминем тази 4 % бариера, каза Божинова.

Този път не успях да откажа, моите принципи се доближават най-много до Зеленото движение и силно се надявам, чрез това повече хора да чуят за Странджа и да се помогне за разрешеване на проблемите на този район“, заяви Владо Димитров.


1. д-р Даниела Божинова – политолог, арабист
2. Владимир Димитров – лесовъд, създател на „Зелена Странджа“
3. Кремена Ватева – журналист
4. Гочо Гочев – парамедик, писател
5. Стефан Пенов - фермер
6. Бистра Матракчиева - финансист, ландшафтен архитект
7. Добрин Пенчев - строител
8. Борислав Борисов – активист за опазване на южното Черноморие и Странджа
9. Марина Вълчева – художник
10. Кристина Димитрова – филолог
11. Константин Иванов – медиен експерт
12. Филип Павлов – преводач, журналист