Сряда, 03 Юли 2024
    
Царево

В Царево изпратиха абитуриентите си, кметът Марин Киров със силни думи към тях

  13.05.2024 13:43  
 В Царево изпратиха абитуриентите си, кметът Марин Киров със силни думи към тях

Важното е да бъдем добри хора, каза им  той

 

В Царево днес изпратиха поредния випуск абитуриенти. На прага на живота застанаха зрелостниците от двете паралелки на СУ“Н. Вапцаров“.

Кметът Марин Киров ги поздрави и отправи силни думи към тях:

Радвам се за вас завършващите училище, защото знам какво ви предстои. И преди да си помислите, че трудното започва, че ще бъде невъзможно, че нямате равен шанс с връстниците си от другите градове и училища,  - помнете, че не сте сами, че и аз съм тръгнал в живота от стъпалата на нашето училище и на нашия град и от опит знам, че тези първи стъпки са безценни!



Гордея се с 12 А, с Рицари на словото, с всеки един от класа и с всяка една ваша стъпка. Но се гордея и ще подкрепям по същия начин и 12 Б, защото в тях също виждам доброто - те избраха да ме поканят с народни носии, те ме подкрепиха безусловно в идеята ми за инициативата за набиране на средства за лечение на болно момче от Лозенец. Почти двадесет години след моето завършване искам да ви кажа, че съм щастлив, когато видя мой съученик в Царево или другаде по света и въобще не мисля дали сме от А или Б клас. Разбирате ли, сближава ни родният край, не ни разделят класовете. Защото уважаеми  дванадесетокласници - помнете, най-важното е  да бъдем добри хора!“,