Сряда, 03 Юли 2024
    
Бизнес

Digital4Burgas представи дигиталното бъдеще на региона

  13.05.2024 16:12  
Digital4Burgas представи дигиталното бъдеще на региона

Бургас бе домакин на петото издание на Digital4Burgas: Дигитални възможности за бизнеса, част от мащабната мрежа от конференции, обединени под бранда Digital4.  Събитието беше открито от Преслав Бобев, организатор и управляващ партньор на IMG Connect и Станимир Апостолов, заместник-кмет „Бюджет, финанси, икономика и морско дело“ на община Бургас.

„Вече 5 години конференцията Digital4Burgas е неизменна част от нашия събитиен календар, който постоянно расте и тази година включва 15 града от страната. С радост забелязваме, че всяка година събитието привлича все по-голям брой участници от Бургас - най-бързо развиващия град в България.", подчерта Преслав Бобев.

“Община Бургас твърдо стои зад Digital4Burgas, защото събития като това, насочени към привличане на инвестиции и дигитализация на бизнеса са изключително полезни, а темите, които ще бъдат засегнати днес, са съществени за нашия регион: дигитални иновации, дигитален маркетинг, електронна търговия, киберсигурност“, допълни Станимир Апостолов след като приветства пълната зала.

На конференцията Digital4Burgas: Дигитални възможности за бизнеса бяха представени редица иновации и стратегии, насочени към извеждане на бизнес региона в челните редици на дигиталния бранш. Програмата беше с фокус върху подобряването на потребителското изживяване и разбиране (UX/UA), правната защита на онлайн магазините, нововъзникващите тенденции в електронната търговия, киберсигурността, изкуствения интелект (AI) и насърчаване към дигиталното бъдеще на Бургас и околностите му чрез инвестиции и привличане на бизнес.

Технологиите играят значителна роля за подобряване на отношенията със служителите, това стана ясно по време на панелната дискусия за привличане и задържане на кадри в Бургас. Инструментите за ефективна комуникация, управление на проекти и проследяване на изпълнението спомагат за по-гладкото протичане на работата и по-добрата работна среда. Освен това използването на изкуствен интелект за процесите в областта на човешките ресурси може да персонализира преживяването на служителите - от назначаването им към професионалното развитие.

Следващото събитие в календара на Digital4 предстои в София като съчетава двете водещи конференции в дигиталния бранш – Digital4Sofia и Online Advertising Conference, организирана от Netpeak Bulgaria. Конференцията Digital4Sofia: Online Advertising Conference ще се проведе на 6 юни в София Тех Парк, а лекции ще се водят паралелно в 3 зали.