Вторник, 02 Юли 2024
    
Несебър

СУ „Любен Каравелов“ – Несебър изпрати своите абитуриенти

  13.05.2024 16:17  
СУ „Любен Каравелов“ – Несебър изпрати своите абитуриенти

 

Дванадесетокласниците на най-голямото училище в община Несебър – СУ „Любен Каравелов“, за последен път чуха училищния звънец днес. На изпращането на зрелостниците присъстваха кметът на Несебър Николай Димитров, директорката на учебното заведение Ева Зивилдиева, ученици от различни класове, преподаватели, родители.

„Скъпи абитуриенти, чувствам се горд, че изпращам още един випуск на училището, чийто възпитаник съм и аз. Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти, бъдете добри и достойни хора!“- отправи призив кметът Димитров към развълнуваните зрелостници.

Поздрав към завършващите поднесе и директорката г-жа Зивилдиева.

Тази година училището завършват 45 ученици от две паралелки с профилирано обучение - 12 „а“ - с изучаване на Софтуерни и хардуерни науки и 12 „б“ клас с профил „Чужди езици“.

И тази година училището изпраща поколение на изявени и будни деца, чиито отличия са гордост за институцията и пример за подрастващото поколение - възпитаници на гимназията.

В годините на своето гимназиално обучение учениците на СУ „Любен Каравелов“ от випуск 2024 отбелязаха множество успехи в училищни конкурси, национални олимпиади и състезания.

Ученикът Александър Ангелов е с трето място на национална конференция по Гражданско образование „Семейство - Училище-Общество“. На олимпиадата по английски език и история и цивилизации – профилирана подготовка с много добро представяне на областен кръг в гр. Бургас е ученичката Джоанна Йорданова.

С отлично представяне на националния кръг по руски език в последните 4 години е ученичката Галина Сандина. С призови места в училищни литературни конкурси са отличавани Александра Рахимова, Джоанна Йорданова, Ема Андреева, Ана Егошина, Тимур Юнисов. Повод за гордост  е зрелостникът Стефан Димитров - европейски шампион по карате.