Сряда, 03 Юли 2024
    
Бургас

Четирима педагози от областта са отличени в конкурса „Учител на годината“

  14.05.2024 13:19  
Четирима  педагози от областта са отличени в конкурса „Учител на годината“
  СБУ

Дона МИТЕВА

От Бургаска област в заключителния етап на конкурса „Учител на годината“  бяха допуснати 4 учители. Това съобщи представителят на Синдиката на българските учители Константин Янков.

Двама станаха учител на годината – инж. Петя Желева от ПТГ и Несрин Караалиева - старши учител в ДГ "Калина Малина" кв. „Ветрен“ в направление Предучилищно и начално образование.

Нели Стоянова  старши учител в ДГ" Радост" в направление „Учители – наставници“ и  Тодор Христов учител в СУ"Н.Й.Вапцаров" - Царево в направление „Млад учител“ получиха Специалната награда на Председателя на СБУ.

Всички отличени получават и наградата Неофит Рилски от МОН, която ще им бъде връчена в навечерието на 24 май.

За двадесет и седма поредна година Синдикатът на българските учители (СБУ) към КНСБ организира Националния конкурс "Учител на годината". В заключителния етап на тазгодишния конкурс, бяха номинирани 70 учители и директори в десет направления. Специални гости на събитието бяха президентът Румен Радев и председателят на СБУ Янка Такева. За първи път от създаването на конкурса при връчването на наградите присъства президент на Република България.