Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Кой ще седне в стола на Веселина Таралова, вторият човек в образованието на Бургас

  15.05.2024 12:28  
Кой ще седне в стола на Веселина Таралова, вторият човек в образованието на Бургас
Най-спряганото за сега име за заместник на Веселина Таралова, това е Катя Мишева

Дона МИТЕВА

Четирима са кандидатите, които са подали документи за длъжността Директор на дирекция в Дирекция „Образование“ и са допуснати до конкурса, сочи справка в сайта на Община Бургас. Техните имена са написани с инициали. Недопуснати до конкурса няма.

Кандидатите трябва да се явят в петък, 17.05 в началото на работния ден в сградата на общината, където ще развият писмена разработка.

В средите на педагозите се говори, че най-вероятният фаворит за мястото на Веселина Таралова е директорката на Детска градина „Вълшебство“. Тя е едно от водещите заведения в област Бургас, с модерна и богата на технологии база. Извън доброто управление на градината, Катя Мишева много често може да бъде видяна и като водеща на общински събития. Запитана дали участва в конкурса, Мишева, не даде конкретен отговор.

Преди време се изтъкваше като безспорен фаворит  за това място в сградата с колоните друга директорка на детска градина – София Димитрова.Тя оглавява ДГ „Зорница – Звездица“, но се разбра, че по една или друга причина се е отказала. А и в списъка с допуснатите кандидати няма подобни на нейните инициали.

Веселина Таралова с удоволствие, както тя самата казва, се оттегля от поста.