Сряда, 03 Юли 2024
    
Любопитно

Дъжд тормози половин България, но стана ясно кога иде обрат във времето

  16.05.2024 07:55  
Дъжд тормози половин България, но стана ясно кога иде обрат във времето

Над по-голямата част от страната днес ще се задържи предимно облачно и на места, главно в западната половина, ще има валежи от дъжд, но вече слаби. Над Североизточна България преди обяд ще е предимно слънчево, а след пладне с разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 15°.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра - от сняг. Ще духа до умерен южен, по най-високите части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, над северното крайбрежие преди обяд ще е незначителна. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

През нощта срещу петък на места от запад на изток ще превали. В петък и събота вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове. През първия ден все още ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, през втория ще е почти тихо и сутринта за кратко на места в низините ще се образува мъгла. Бързо ще се затопля. В неделя и през първите дни на новата седмица ще остане със сравнително високи температури, но атмосферата отново ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, а в отделни райони ще са временно интензивни, придружени с гръмотевици. В понеделник вятърът за кратко ще се ориентира от север-северозапад и ще започне понижение на температурите.


Общество
Бургас
Бургас
Видео Любопитно
Любопитно