Сряда, 03 Юли 2024
    
Бургас Култура

Симфониета Враца и италианско трио сопрани представят "IL MONDO" на 16 май в Бургас

  16.05.2024 08:44  
Симфониета Враца и италианско трио сопрани представят \

Готови ли сте за наистина добра музика? На 16 май (четвъртък) от 19 часа в Бургас ще се състои един специален концерт. На сцената на Военен клуб - ДНА ще застанат Симфониета Враца под диригентството на маестро Христо Павлов и три великолепни италиански сопрани - Елена Роси, Марика Франкино и Виола София Нисио. Те ще поднесат на публиката своя спектакъл IL MONDO, който включва богата програма с изключителен микс от класически оперни арии, италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена. Събитието е част от второто турне у нас за формата, след изключително успешната поредица концерти от 2023 г.
 
Симфониета Враца е покорила многобройни сцени с вълнуващи концерти. Също толкова впечатляваща е биографията на дамите сопрани, които ще пеят в Бургас. Елена Роси е сред специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франкино специализира при международни известни артисти, сътрудничи си с фондация Лучано Павароти и е лауреат на награди като Енрико Карузо 2021. Виола София Нисио от своя страна, е първенец в редица световни престижни конкурси за оперно пеене.
 
Класното музикално изживяване е подходящо за всички, които ценят виртуозната музика, поднесена от несравними музиканти, доказали качествата си с многобройни изяви по цял свят.
 
Билетите за IL MONDO са в продажба на касата на НХК и на място в ДНА 1 час преди началото на събитието. За повече информация и резервация на билети: тел. 0894898098- Маруся Русева - организатор Арт ателие.


Бургас Култура