Сряда, 03 Юли 2024
    
Приморско

Новото бижу на Приморско ще се намира на носа на полуострова

  16.05.2024 15:30  
Новото бижу на Приморско ще се намира на носа на полуострова

Георги РУСИНОВ

 

Новото бижу на Приморско ще се намира на носа на полуострова. С решение на Министерски съвет, на общината бяха прехвърлени държавни имоти с обща площ от 14 012 кв.м. Кметът Иван Гайков коментира пред „Черноморски фар“, че това е изключително значимо събитие за всички и има стратегическо значение за развитието на общината като водеща черноморска дестинация.

„Това е може би най-красивото място. През годините беше отредено за различни неща. Ние сме планирали парк, зона за отдих, зона за спорт, за открит спорт, паркинг, алеи, походи към крайбрежната алея долу. Една зона, която ще развие потенциала на стария квартал. Ще даде една нова посока на развитие и ще разгърне потенциала и красотата на курортния ни град“, заяви кметът.

Предстои решението на Министерски съвет да се обнародва и в най-кратък срок започва работата по техническия проект.

„Той ще бъде изработен през летния сезон, така че веднага след активния сезон да може обекта да стартира и за следващия сезон 2025 да посрещнем гостите си с него“, посочи Гайков.

Градоначалникът изрази благодарността си към вътрешния министър Калин Стоянов, областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова за съдействието, както и към МРРБ и Министерски съвет за решението.