Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бизнес Мнения Несебър

Кметът на Несебър при старта на сезона: „Посрещаме го напълно подготвени“

  18.05.2024 12:29  
Кметът на Несебър при старта на сезона: „Посрещаме го напълно подготвени“

„Туризмът е отрасълът, чийто принос  във формиране на брутния вътрешен продукт на България е твърде значим.  Днешното събитие е признание за водещата роля на  община Несебър в налагането на все по-високи стандарти в българското туристическото предлагане и услугите, свързани с него. Нашата работа е изцяло посветена на популяризацията на туристическата дестинация Несебър – Слънчев бряг  и утвърждаването й на вътрешния и  международния и  пазар. Посрещаме новия сезон  напълно подготвени и очакваме прогнозите за силно и успешно лято да се реализират.“ –заяви  кметът на Несебър Николай Димитров по време на официалното откриване на сезона в Несебър. Церемонията бе снощи пред портите на Стария град и началото бе дадено от президента на България Румен Радев, кметът на община Несебър Николай Димитров и Евтим Милошев - министър на туризма, официално обявиха началото на летния туристически сезон 2024.

На събитието бяха поканени посланици на държави,  чиито граждани  от десетилетия формират туристическия контингент по Българското Черноморие, висши представители на държавната администрация,  кметове на съседни общини,  общински съветници от Несебър, кметове на населени места, представители на туристическия бранш, представители на медиите, много граждани.

 

Президентът Радев се обърна с думи на благодарност към представителите на местната власт, към туристическия бранш, като посочи, че въпреки последните трудни за целия свят години, „България  отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация", след което пожела един успешен туристически сезон със слънчево и прекрасно лято. „…едва ли има по подходящо място за това събитие от несебърския бряг. Както виждате гледката е прекрасна…Несебър представлява всички онези известни на света дадености на България, тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги. Великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора."

Събитието продължи с обиколка на Стария град и концерт на децата на Обединената общинска школа по изкуствата и Общински детски комплекс – Несебър.