Понеделник, 01 Юли 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Костадин Костадинов в Бургас: Има нужда от пълен преврат на 9 юни

  21.05.2024 13:42  
Костадин Костадинов в Бургас: Има нужда от пълен преврат на 9 юни

Георги РУСИНОВ

 

Необходимост от пълен преврат на 9 юни. Така коментира предстоящите избори лидерът на „Възраждане“ на пресконференция в Бургас. По думите му той трябва да е мирен и да представлява една нежна революция, която да ни изкара от редиците на зависимите колониални държави.

„Кампанията ни върви изключително успешно. Социологиите ни отреждат второ място. Ние, разбира се, ще се борим за първо. Нас ни притеснява обаче отсъствието на кампания у другите. Това говори за желание за ниска избирателна активност, която ГЕРБ и ДПС ще искат. Същото важи и за ПП/ДБ, които буквално се разпадат пред очите ни, особено с поредните разкрития около тях“, каза Костадинов и добави:

„Ние се борим за висока избирателна активност, защото е важно. Евроатлантическата път на България се изчерпа. Трябва да изберем между два варианта. Или България прави съвсем ново начало на своята външна и вътрешна политика и се връщаме в правилното русло на историята – там където са свободните и независимите държави, или отиваме окончателно в задънената улица на Европа, където ни отнася евроатлантическия път“.

Той е категоричен, че при една нова сглобка натискът върху страната ни да изпрати военни контингенти в България, ще стане факт. Затова Костадинов призова, че е крайно време за едно българско правителство, а не такова подвластно на посолства и Брюксел.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че са готови да преговарят с всички партии, без ДПС при 5 условия поставени от тях. Първо – провеждане на референдум за запазване на българския лев; второ – референдум за членството ни в НАТО; трето – сваляне на санкциите срещу Русия и компенсации за българския бизнес претърпял загуби от тях; четвърто – никакво изпращане на войски в Украйна и пето – съставяне на преговорен екип за предоговаряне на членството ни в ЕС.

„Обикаляме цялата страна и провеждаме отворени срещу с всички хора. Това е начинът да опровергаем всички лъжи и клишета по наш адрес. Не делим хората никъде, не ги извозваме с автобуси и не им оставяме торбички със сандвичи и 50 лева за път. Ако искаш да успееш трябва да говориш това, което искаш и винаги да правиш това, което казваш“, заяви Костадинов.

Според него 600 хиляди души са заявили, че ще гласуват, но не и за кого.

„Това може да се окаже решаващо за резултата от изборите. 35 години сме в много тежко блато и е време да излезем. Тези, които не гласуват убиват България. Най-големият проблем са глупостта, нихилизма, апатията, отчаянието. Аз разбирам защо хората стигат до там, но не ги оправдавам. Когато искаш промяна трябва да се бориш с нея, а това става единствено с висока избирателна активност“, уточни той.

Реалистично, според нашите стандарти, Костадинов смята, че тя може да достигне 50%, ако повече хора отидат да гласуват. В последните няколко вота, тя е паднала, защото едни 300 хиляди купени гласоподаватели са били изкарани от играта.

„Сега няма никакви акции срещу купуването на гласове. Постоянно получаваме сигнали, че полицията не си върши работата. Така, когато и активността е ниска, маргиналното общество надделява над апатичното и резултатите са налице“, уточни той.

Костадинов препоръча гласуването с машина, защото, по думите му, на последните избори манипулациите са били с хартиените бюлетини в секционните комисии.

„Всичко може да се манипулира, но не и избирателната активност. Така, че ако искате смяна на властта, отидете и гласувайте. Именно изборите отличават демокрацията от диктатурата“, заяви председателят на „Възраждане“.

Той добави, че специално за Бургаска област очаква да повишат резултата си и да вкарат още един депутат. Досега партията имаше двама. За Евроизборите Костадинов вярва, че депутатите им ще са четирима и че ще успеят да създадат собствена парламентарна група с представители от другите страни в Европарламента.

„Ние няма да изпратим скъпо платени екскурзианти или политически пенсионери, каквато е досега практиката, с много малко изключения. Ще изпратим кадърни хора, които ги е грижа за бъдещето на България“, завърши той.

С него бяха кандидатите за народни представители Борис Аладжов и Звезделина Каравелова и деветият в листата за Евровота Мариян Иванов.

Тази вечер, в 18:30, Костадин Костадинов кани бургазлии на отворена среща, която ще се проведе в конферентната зала на хотел „България“.