Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Награждават най-успешните учители през годината в сферата на бургаското образование

  21.05.2024 13:59  
Награждават най-успешните учители през годината в сферата на бургаското образование

Общо 86 учители от детски ясли, градини и училища в община Бургас ще бъдат официално отличени и наградени за високи професионални заслуги през последната учебна 2023-2024 година на 22 май, сряда, от 12.30 часа на тържествена церемония в хотел „България“.

Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.

По време на тържествената церемония бургаските педагози, работили активно и успешно през годината, ще бъдат наградени с грамоти и подарък за постигнати високи резултати. Те са предложени от колективите на съответните детски и учебни заведения с решение на педагогически съвет.

Гостите ще бъдат поздравени с музикални изпълнения на един от любимците на бургаската публика – певецът Стефан Илчев, а водещ на церемонията ще бъде актьорът, сценарист и режисьор Пламен Каров.

Събитието се организира от Община Бургас и освен кулминация в честванията, посветени на 24 май, е жест на признателност към труда, активността и резултатите на педагозите през цялата година, в синхрон с усилията й за повишаване на качеството на детското и училищното образование.