Сряда, 03 Юли 2024
    
Несебър Общество

Дракончето Дарко събира пари за центъра за костенурки в село Баня

  21.05.2024 15:52  
Дракончето Дарко събира пари за центъра за костенурки в село Баня

Драконово парти и дракончето Дарко са в основата на благотворителен концерт, който ще събира средства за Спасителния център в село Баня. Благотворителният празник е поз мото „Огън и лед“ и ще се проведе в събота от 11 часа.

В  „Огън и лед“ на Щура лаборатория ще видите драконова "магия" и ще се повеселите с дракончето Драко. Да не забравяме, че драконите са най-близките роднини на костенурките. Както драконите, така и костенурките са тясно свързани със света на магията. За почитателите на фентъзито и сър Тери Пратчет не е тайна, че Светът на Диска се носи в пространството на гърба на четири слона. Те, от своя страна са стъпили на корубата на още по-гигантската костенурка А'Туин. Чрез тази инициатива искаме да запазим магията на костенурките по нашите земи и да им помогнем да останат в природата ни и да радват идните поколения.

След шоуто ще ви срещнем с малки и големи костенурки, които се лекуват или живеят постоянно в центъра. Ще ви разкажем как работи центъра и как да постъпите ако намерите костенурка в беда. Входната такса е в помощ на центъра и е дарение по ваше усмотрение“, казват организаторите.

В спасителния център за костенурки постоянно живеят над 200 болни, пострадали, възстановяващи се и новоизлюпени костенурки. Много от тях са жертва на катастрофи, човешка жестокост, неправилно отглеждане. Някои са спасени или откупени от магазини. Освен местни видове, тук живеят и представители на най-големите сухоземни костенурки, които могат достигнат до над метър дължина, както и най-красивите в света. Центърът за костенурки в България е уникален. В Европа има само още 2 подобни центъра.

Ако не можете да дойдете лично, но искате да подкрепите Спасителния център за костенурки можете да го направите по следните начини:

 Банкова сметка на Фондация "Геа Челониа“: BG43UBBS81551086349113, ОББ PayPal: https://paypal.me/kostenurki?country.x=BG&locale.x=en_US Сметка Револют: revolut.me/ivab9bu9