Вторник, 02 Юли 2024
    
Бургас Общество

Ученик помоли началника на РУО да награди преподавателя му по тромпет

  22.05.2024 10:23  
Ученик помоли началника на РУО да награди преподавателя му по тромпет

В навечерието на най-светлия празник на духовността 24- ти май, Георги Тодоров, ученик в VI клас в НУМСИ "Панчо Владигеров" - Бургас, поиска нещо малко, но много ценно. Той се обърна  към началника на Регионално управление на образованието в града  с проста молба: учителят му по тромпет Светослав Василев да бъде награден, за да може по този начин да разбере колко високо неговият ученик цени усилията му на учител и човек.

"Какво можеш да дадеш на педагог, чийто награди пълнят цяла страница, ако не изненадата на това, че негов ученик не само цени високо работата му, но има стремеж да го каже на много хора.", коментира Петя Петрова -началник на РУО-Бургас и продължи: "И как, ако не по този начин, можем да продължаваме да възпитаваме, като утвърждаваме ценности като благодарност, стремеж към усъвършенстване не само в предметната област, но и във вътрешния ни свят?!"

На кратка среща в училището, организирана в сътрудничество между РУО - Бургас и НУМСУ "П. Владигеров",  Светослав Василев получи своята изненада, придружена от  няколко мелодии, изпълнени на тромпет от неговите ученици,  топли думи от колеги и родители.

Да градиш светлина е труден и бавен процес!