Понеделник, 01 Юли 2024
    
Руен

Руен празнува 45 години Община

  26.05.2024 14:03  
Руен празнува 45 години  Община

 

Силвия ШАТЪРОВА

45 години от основаването на Руен като община  празнуват днес жителите й.

Вип гости пристигнаха за кулминацията на тържествата, които са под патронажа на кмета Ахмед Мехмед. В Руен са Халил Летифов и Джейхан Ибрямов, зам.председатели на ДПС, членът на ЦОБ и кмет на Белица Радослав Равански, гости от побратимени турски общини, както и кандидатите за народни  представители Севим Али,  Фатме Рамадан и Ешереф Ешереф.  На тържеството бяха и бившите кметове на общината Дурхан Мустафа и Исмаил Осман.

Всички говорещи припомниха, че днес е и годишнина от трагичните майски събития, които според тях са докарали демокрацията в страната.

Халил Летифов припомни думите на Делян Пеевски, съпредседател на партията, че Движението никога не е делило  гражданите на страната и затова мотото на тяхната кампания е „Заедно за хората”, като заяви, че без силна икономика не могат да се решат демографските проблеми на страната. 

Радослав Равански допълни, че споредДелян Пеевски избирателите на ДПС не са втора категория хора.

Празничната програма днес започна с изпълнения на Ажда и Мустафа Чаушеви, които донесоха много настроение. Малките акробатки от СУ „Елин Пелин” – Руен се включиха с демонстрации.

Поздравителни адреси към празнуващите бяха отправени от областният управител  проф. Мария Нейкова, кметовете на Поморие Иван Алексиев и Айтос Васил Едрев.

Сега празникът  продължава с дългоочакваната надпревара на борците.