Понеделник, 01 Юли 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Карнобат

Цончо Ганев в Карнобат: Време е да възродим България

  26.05.2024 15:18  
Цончо Ганев в Карнобат: Време е да възродим България

 

Карнобат е събирателен образ за всичко случващо се в България – обезлюдяване, демографска катастрофа, кражби и неправилно изразходване на публичния ресурс. Това коментира на среща с граждани водачът на листата на „Възраждане“ за Бургас Цончо Ганев. Над 2 часа той говори с тях и отговаря на въпросите им, заедно с кандидата за народен представител Александър Александров и кандидатa за евродепутат Мариян Иванов.

В Карнобат, който е типично селскостопански регион, Цончо Ганев акцентира на загубата ни на хранителен суверенитет.

„Влезте в близкия магазин и вижте стоките къде са произведени. Оказва се, че 80% от хранителните стоки, с които се прехранваме, са произведени в чужбина. Реално – ние нямаме хранителен суверенитет. Но това не е случайно. Това е, защото нашите производители не получават субсидиране и те не са конкурентни на страните от Западна Европа. И когато нашите производители не могат да изнасят за руския пазар, кръгът на унищожаването на българското земеделие се затваря“, посочи Цончо Ганев.

Черешопроизводител от региона даде за пример ниската изкупна цена, на която е бил принуден да продаде продукцията си – 1 лв./кг., което го обрича на фалит. Решението е създаването на тържища, където вие пряко да продавате това, което произвеждате, каза Ганев. На друг въпрос, свързан с некачествените ремонти на пътищата, той посочи, че причината за това е рекетът, който се оказва на пътностроителните фирми. Цончо Ганев разговаря с жителите на Карнобат и за спирането на военните действия и опасността да ни въвлекат във война; за казармата и за българската икономика.

Кандидатът за евродепутат Мариян Иванов посочи, че трябва да бъдат намалени регулациите, свързани със селското стопанство, за да мотивират хората да се занимават с него, а не да затварят фермите си.

В заключение, Цончо Ганев подчерта, че „Възраждане“ спазва своите обещания и са единствените, които са последователни политиките си.